Pakai tudung setakat nak bergaya baik xpayah pakai terus..?? Ini Malaysiaku | Version Melayu




IMG_8419
reminder: bloggers kalau nak wat entry sinis dan menegur sesuatu yang negatif..use your own image dan kutuklah sepuas hati korang okay coz tu gambar korang and nobody cares.

kalau ko nak pakai tudung setakat nak bergaye..baik ko xyah pakai.xpayah hipokrit lah wei.mempermainkan agama namanya!

statement tu baru je saya dapat kat komen entry saya before..malas nk print screen so saya tulis je balik..dah lama saya xdapat komen yang negatif pasal ni and tiba2 terpacul lak arini..ni mybe gara2 saya komen kat entry Carl Shamsudin regarding isu yang hangat pasal tudung and berkaitan ngn si cantik Fatin liyana..
enough with that and now si pengkomen let me tell u something..

oh gosh!!?what do u want me to do?buang tudung?elok2 saya pakai tudung now ..and kalau memang niat saya nk bergaya..saya harus buang tudung?cara kamu tegur saya tu it sound omg so lame and fishy..

satu lagik..kamu Tuhankah yang tahu apa niat saya pakai tudung, saya hipokrit atau tidak??pandai betul kamu jadik tukang tilik sampai everything kamu tahu..oh im so excited knowing that..so mintak tolong kamu tengokkan bf saya sayang saya x lol?

part paling bullshit dalam komen kamu..kamu cakap saya mempermainkan agama..Ya Allah..tiada sezarah niatpon saya nk mempermainkan agama..mungkin dalam perlakuan saya ada yg tidak sempurna disisi agama tapi Islam itu satu2nya pegangan saya..

dulu saya on and off bertudung..bila mak saya suruh pakai tudung betul2..saya cakap tunggulah saya ikhlas baru betul2 saya pakai..pastu mak saya cakap..ikhlas ke x..tu kewajipan saya..saya kene pakai..
then masa saya on and off bertudung..saya rasa ralat sangat..saya menerima nasihat2 yang sangat membina mengingatkan tentang kewajipan saya..then saya mula bertudung dan xbuang2..
pastu trend sekarang bermacam2 pesen tudung..so bila saya tengok orang bertudung tu nampak cantik dan sopan..makin berkobar2 semangat nak bertudung..dari nak berfesyen..terus jadik jatuh centa dengan tudung..daripada pakai sebab nak bergaya..lama2 hati sendirinya jadik ikhlas kerana Allah.(betul2 saya cakap..mula2 saya berkenan sangat tengok orang berhijab cantik2..so saya pon tertarik, at least..mereka telah buat saya mahu bertudung)

bila saya pakai tudung..sedikit2 saya merasakan banyak pakaian xsesuai dengan saya..diawal2 saya bertudung, saya pakai je baju apepon..tapi teguran2 membina saya sentiasa jadikan panduan..saya lebih berhati hati pilih pakaian agar sesuai dengan imej saya yang bertudung..dari baju yang singkat..saya cari baju yang lebih labuh..

bila saya bertudung jugak..saya lebih behave..saya lebih berhati hati dan try to be a good girl..
now saya jugak masih dalam proses membaiki diri..saya memang tidak mampu nak berubah menjadi bagus 100%, but at least..saya dah melakukan sebahagiannya..

memang saya admit that saya suka berfesyen tapi tudung yang ada atas kepala saya tu..saya pakai sebab tu adalah kewajipan saya..saya faham menutup aurat bukan sekadar tutup rambut saja but now..saya berusaha kearah yang lebih baik..maka persetan dengan komen anda..'kalau setakat nk bergaya baik xpayah pakai'..

use ur brain next time kalau nak komen or tegur saya..please dont make stupid jokes here coz i dont laugh at things i dont find funny got it?

bak kata si Fatin Liyana..aku xlayan sampah.!

p/s: rasa nak mencarut2..mode emo giler coz ya..my vagina is bleeding aka period..rasa nak sumpah pengkomen tu jadik dinosour but then..XNAK LAH JADIK BRAINLESS LIKE YOU TOO!

0 Response to "Pakai tudung setakat nak bergaya baik xpayah pakai terus..?? Ini Malaysiaku | Version Melayu"

Post a Comment